Monday, May 17, 2010

Selamat Hari Guru

Normala :Bangun !!!! Selamat Pagi Cekgu ....
Cekgu : Selamat Pagi Murid - murid....

[ teringat zaman sekolah dulu kan!!!! ]
"
mengulit kenangan aku balik dizaman persekolahan......


darjah 1 di SRKDTK , aku sangat la memilih kawan... x tahu la kenapa ..
x boleh orang cakap pasal aku , x boleh orang buli aku , confirm keesokkan harinya arwah ayah datang jumpa budak yang buli aku.... [ soryyyy my freinds aku cerita balik ]

time darjah 2 plak... kelas aku 2merah [ zaman dulu ske men color kan!!!! ]
sebelah aku Rahimah .. [ cekgu jugak skang nie ]..
aku pelajar biasa jerk...Faiz selaku ketua darjah .. Time tu cikgu sibuk meeting ..
Faiz handle kelas... Bebudak memekak mekak...Budak la kata kan!!!
Die bangun dan cakap " Senyap la woi ..!!!! xpaham bahasa ke..?
u baru 1st round ...
2nd round dier bangun , SENYAP AR !!!!..
aku still memekak - memekak lagik...
Ape lagi , Faiz datang kat aku dengan tanpa berfikir panjang terus mengangkat tangan kanan nye lempang pipi gebu aku nie ...
Adeh sakit dow!!!!
[ nanges ar ape lagi...tu la akibat memekak jerk!!!~ ]

Keesokkan harinya arwah datang dan berjumpa Faiz ...
[ape lagi kene marah ngan arwah ayah ...kesian aku tengok ]
bila da kene marah ngan arwah ayah aku , dier wat x tahu jer ngan aku ....makan tahun jugak la..

Lepas UPSR , kitaorang wat haluan sendiri...
Padahal sekampung...
Yang benar nye dari kecik aku da jatuh chenta sama dier...
Cuma time tu belum peyed lagi kan!!!~
x boleh berchenta....
muahahhahahha

Umur 23 tahun x silap kami bersua muka kembali dengan reunion raya time tu...
Fuhhhhh x sangka masing² da berubah...
Dan sekarang Mohd Faiz bin Thalas adalah seorang CIKGU SEJARAH disekolah Muar....



" Selamat Hari Guru kepada semua guru yang mendidik aku dari kecik sampai la sekarang....
Jasamu takkan Cik Normala Bte Abu Bakar lupakan...."

" Kepada rakan² baik ku Cik Rahimah , Cik Alin , Selamat Hari Guru ... "








KHAS UNTUKMU FAIZ :!~
kalau la Faiz buka blog aku sure aku malu!!! Tapi takkan kot sebab Facebook pon dier x der....hehehhehe
Faiz jum couple... Kita kan sekampung " air limau " senang balik umah mak u dan u senang balik umah i...lalala
[ korang tahu ke air limau kat ner ? Masjid tanah la....]


3 comments:

mightymie said...

seronok bile terkenang kan zaman skolah dulu2

[[ Sakura ]] said...

mightymie : aah terkenang zaman dulu wat seronok n terkenang mana la kawan² yang x dapat duhubungi kan!~

Anonymous said...

hah......ckgu faiz xtau ke...dia ada cni ni...