Monday, February 23, 2009

-:: Pagi yang mendung.. ::-

Salam untuk semua kawan2 yang aku kasihi dan sayangi..Semoga kita sentiasa dalam rahmat Allah s.w.t.. dan terpelihara olehNya Ya Allah..Amin ..Hari ini aku sedikit tidak ceria dan agak penat sedikit .. Hari ini juga Allah sekali lagi menguji aku dan family... Aku still ingat kata kawan aku nie " Allah menguji umatnya menandakan Allah menyayangi umatnya ".... Anak buah aku masuk hospital !!!! Diserang demam panas , lendir dipeparu , hidung berdarah dan doktor suspek denggi..!! Aduhai budak kecil yang chumel ini kene denggi ker? Kesian aku tengok...Umur dier baru 1 tahun 2 bulan.. Beratnya baru 8kg ...Kenapa lah dier yang kene !!

Semalam lepas jer ambil Aleya dan Aleysa dari sekolah agama , aku bergegas ke Hopsital untuk membawa mereka melawat adik kesayangan mereka dan juga anak buah ku ini...Turun sahaja pintu lift tingkat 9 Putra Specialist tu , terdengar suara budak kecik menangi2 menjerit2!!! Macam aku kenal je suara tu...Sah!!! Suara anak buah aku... Tangan kanan si chumel ini kena balut sebab baru lepas ambil darah..Tangan kiri pula kene cucuk jarum untuk masuk air...Sabar ye Aleyfa ... Kesian juga kat Aleyfa sebab ibu@ kakak aku sahaja dapat teman kan dier .. Abg ipar aku @ ayah Aleyfa kat Kuala Lumpur bekeja dan tidak dapat pulang coz kene siap kan report kerja...


Lepas jer tengok Aleyfa , aku sebagai acu yang baik bawa Aleya , Aleysa , Intan dan Haikal pergi Tesco untuk beli baju Aleyfa dan sedikit barang keperluan akak aku... Kesian Aleyaa dan Aleysa coz terpaksa berpakaian sekolah sampai malam ...Sorry Acu lupa nak bawa baju untuk kamu berdua untuk salin....



Sungguh pon aku penat seharian bekerja belum hilang , family tetap nombor satu.. Kesian mereka penat!!! So , aku pon bawa mereka gi makan kat Pantai Puteri.... Huuhuhu selalunya aku datang makan ke kedai tu bersama kawan2 dan kali ini bawa anak buah aku makan disitu...
Jam da kol 10.00 pm!! Da lewat nie , makan cepat dan pulang ..... Aleyaa x der mood mungkin memikirkan adik dan ibunya di hospital... Jangan risau ye Aleyaa coz acu Intan ada untuk temankan kamuu berdua....


Pagi ni aku kena bangun seawal 5.00 pagi..Macam biasa rutin harian aku hantar ayam ( keje part time ngan abang aku) .. Anak buah aku call tanya sape hantar Aleyaa dan Alysa ke sekolah ? Acuu akan hantar dan ambil korang dari sekolah hari ini....Aleyaa terus cakap " terima kasih " acu......

.......................................................

Hari ni aku kuar awal gi keje..Hantar mak kat rumah abang and terus gi kerja.. On pc , on mp3 , layan blog and skodeng blog owang .... ( ambil mood keje la katakan ).. Kol 10.30 pagi , dapat mesej dari akak ipar aku ...
Mala!!! Abg Accident .... Kereta langgar.... So melecet2 kat kaki dan kaki abg sakit...!!! Aku sekali lagi terperanjat... Kat mana accident ? Area depan kedai wak!! Xpe xpe tengahari nie Mala minta balik awal untuk bawa gi klinik ( akak ipar aku x der lesen kereta lagi.... ) Mak nangis2 kat rumah abang nie...!!! Baselah mana mak x sayangkan anak tambah plak aku 3 beradik jerk....





* Semoga Allah selamat kan anak buah aku dan jauhkan segala bencana yang tidak diingini dari keluarga aku ....... Amin *



5 comments:

admin said...

http://natura-life-occupationaltherapy.blogspot.com/
Herbalife, Yoga and coaching for natural beauty, inside and outside. Relax, Health, Lose weight, More energy. Feel good, look good.IN FIECARE ZI POSTARI NOI.

Wahidah said...

byk tul dugaan utk malam kan..moga tabah ye mala...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sabar dik...
akak doakan anak buah mala cepat sembuh...amin....

ni ada lah sebahagian dari dugaan yer....


♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

[[ Sakura ]] said...

:: admin ::

apakah e2?..

:: wahidah ::

tula...dugaan Allah bagi kat mala..

tq wahidah


:: yanie putrajaya ::

tq sis yanie

fiza said...

get well soon dear...;)