Thursday, August 28, 2008

:: BeSdAY + mERdEKA + Ramadhan ::



Salam Jumaat wat rakan-rakan blogku.....

29.August.2008...Selamat Hari Lahir wahai abgku Bakri bin Abu Bakar ..Yang ke-29 tahun..
Tiada ape yang boleh adik bagikan selain mendoakan buat kamoo :,
Semoga dipanjang usia dan dimurahkan rezeki..
Semoga hidup lebih diberkati dan dilindungi Allah sentiasa ....
Amin..




Erm pejam celik Pejam celik 31.August.2008 kembali...Rase macam bulan lepas jerk aku gi sambut Merdeka...Masa beredar begitu pantas....Di kesempatan ini Sakura ingin mengucapkan " SELAMAT HARI MERDEKA-51" kepada rakan-rakan blog
ku.....

Teringat plak zaman sekolah Hari Merdeka jer mesti kene nyanyi lagu Merdeka...

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah...

yang lain korang kene sambung ok......erm yang mana lupa tu , buka la internet!!!Search la pe lagi..........ishk ishk..



" Sudah kah anda merdeka ?"...


Besday abangku SUDAH...merdeka SUDAH...ni plak khas buat rakan blogku yang beragama ISLAM...

1 September 2005...Ramadhan kembali lagi....Kejapkan rasenyer...So sape yang ponteng puasa last year da ganti puasa ke belum ?.....Erm anda sahaje yang tahu!!!! Heheheh
ehe



Bulan dimana nafas kita menjadi tasbih ,

Tidur kita menjadi ibadah ,
Amal kita diterima dan doa kita diijabah ,
Sungguh cantik kain pelekat ,
Dipakai orang pergi ke pekan ,
Puasa Ramadhan semakin dekat ,
Silap dan salah mohon dimaafkan ,
Berharap padi di dalam lesung ,
Yang ada cumu rumpun jerami ,
Harapan hati bertatap langsung ,
Cuma terlayang kata ini ,
Sebelum cahaya Syurga terpadam ,
Sebelum hidup berakhir ,
Sebelum pintu taubat tertutup ,
Sebelum Ramadhan datang ,
Saya mohon maaf zahir dan batin ....

2 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

SALAM MERDEKA dan SALAM RAMADHAN buat kamoo SAKURA.....

[[ Sakura ]] said...

meacih..............muaxxx