Tuesday, December 13, 2011

. Ku SeRaHKan SeGaLaNya DeNgaN TakDir ALLAH S.W.T ..

SegaLa Usaha telah dibuat.. 
Segala perancangan telah dilaksanakan..dan sekarang hanya menunggu keputusan..Perancangan ku tidak sehebat perancangan Mu.. 


Ya ALLAH ku serahkan segala dengan Takdir Mu.. Andai dia yang terbaik untukku.. Engkau Permudahkan.. Andai dia Bukan Untukku.. Redhakan Hati kami dengan ketentuan Mu.. 


Sehebat-hebat Perancangan... Adalah perancangan Mu Ya ALLAH.. Doa dan usaha telah Ku buat.. Hanya Tawakal dengan Ketentuan Mu.. Walau apa Pun takdir Mu untuk Ku.. Ku terima.. Tidak ku harap pada Usaha.. tapi ku harap pada RedhaMu.. 


Pada Kamu..Maafkan aku andai diri ini tidak sempurna.. Tapi InsyaALLAH akan aku usahakan menjadi yang terbaik.. Didik diri ku menjadi yang sempurna di mata Kamu.. Biarlah aku kurang dari paras rupa.. tapi tingkatkan Imanku dengan didikan mu.. 


Tidak kuharap dilimpah dengan Berlian dan Permata.. cukuplah sekadar Kasih sayang yang ikhlas dari kamu.. Cukuplah sedikit Pujian penghargaan menjadi Bakal Zaujati mu Kelak.. Mungkin diri Ini Lemah.. kadang-kadang tidak mampu untuk menerima tekanan.. Tapi andai ada kekasaran.. Tegur supaya aku sedar.. sekali lagi.. Seribu kemaafan andai diri ini tidak sempurna.. 


Ya ALLAH.. ku mohon semoga Engkau permudahkan urusan ini.. Engkau berikan Lah Kami petunjuk bahawa kami Halal untuk bersama.. Engkau JagaLah Kelakuan Kami supaya tidak Memilih kerana Nafsu.. Redhakan Hati Kami andai bukan Takdir kami bersama..No comments: