Thursday, July 23, 2009

Alhamdulillah...

Salam jumaat ..
Pepagi Sakura da online...Masih dalam mood cuti...
Di Pagi Jumaat ni juga Sakura panjat rasa syukur sebab da hampir seminggu Sakura tidak sihat.. Alhamdulillah rasa dari hari ke hari diri ini semakin pulih... Jumaat lepas , Sakura hanya demam panas sikit dan opismate ajak gi checkup .. Hati berat sebab ada benda yang Sakura sorokkan..Tapi gigihkan diri juga pergi bertemankan Kak Miah dan Kak Linda ke Klinik Masjid Tanah..Sampai di sana Doktor mulala check diri Sakura.. Tiba² Doktor suruh baring dan ermmmmm adalah dier suh buka..Then Sakura pon buka..

Doktor wat surat suruh hospital mana yang Sakura nak pergi..Benda ni urgent!!!! X leh tunggu lagi...Sakura call akak and gi umah abang..Bincang hal nie!!! Abang and akak terus bawa Sakura gi Mahkota Medical Centre..


Mak!!! Maafkan adik sebab rahsiaka
n benda nie ngan mak dulu sebab adik tak nak mak risau!!

Sampai sana terus gi jumpa doktor Francias , doktor pon cakap kene buang cepat dan berakar..Before tu kene wat Ultrasound dulu..Check punya check sebesar bola pingpong dan ada ketumbuhan lain sebanyak 5biji sebesar duit 5sen..Tapi Doktor nak buang yang sebesar bola pinpong tu dulu sebab ketumbuhan ni sangat aktive..

Bila doktor cakap ada lagi 5ketul , Sakura cam da putus harapan jap..Tapi Doktor tu cakap x pe Doktor buang yang merbahaya dulu..Jangan bimbang setiap masalah ada penyelesaiannya dan setiap penyakit ada ubatnya... Hanya Doa sahaja yang mampu Sakura lakukan..

Balik dari hospital , Sakura bagi tahu mak ..Mak nangis!!! Sebab benda nie Sakura tahu lama da..Cuma tak nak pikir dan tak nak menyusahkan orang ...E2 je..Tapi benda yang Sakura simpan nie kene buang juga!! Sangat merbahaya..

Mak !!! Daoakan adik erk...


Esok , Sabtu Sakura di masukkan ke Ward 818A bertemankan abang , akak ipar , haikal dan Mak...Tenkiu kat Nadia adik angkatku yang sanggup teman kan Sakura dari Sakura masuk ward sampai selesai operation.. Sakura akan dibedah pada pukul 3.30pm ke 5.45pm...

Hanya Allah tempat Sakura memohon doa...Saat dibilik bedah , macam² Sakura fikirkan...Apabila doktor bius , Sakura terlena dan ntah apa yang doktor buat ke atas diri Sakura pon tak tahu...Tetiba Doktor kejut Sakura " Normala!!! Normala !!! Sudah siap!!! Ya Allah bisa nye..Sakit sangat sebab ubat bius da abes...Sumpah sakit kat belah kanan nie!!!

Tengok jam da kol 5.40pm..2 jam gak aku di bilik operation..
Nurse kat Hospital ni sangat baik dan layanan nyer sangat tip top berbanding hospital kerajaan!! Bukan nak persendakan hospital Kerajaan tapi memang layanan Hospital Kerajaan sangat x bagus macam Hospital Besar Melaka!!!!!! Cam haremmmmmm...

Mahkota Medical Centre dihati!!!

Tengok tu!!!! Doktor dah berjaya keluarkan ketumbuhan yang ada kat tutttt belah kanan Sakura... Soory picture tak nampak sangat !!!! Bentuknya sangat buruk dan Sakura tengok pon x lalu nak makan...

Apabila da selesai di bilik bedah , Sakura di hantar ke ward 818A...Keluar jer lif dengar suara orang tengah cakap²...Seluruh Family Sakura ada disitu...Time tu Sakura lalok lagi tapi air mata nie mengalir jerk!!! Sakura jer tahu!!!

Bila tiba dibilik , semua family ada...Sedeh bercampur sakit!!!!
Tapi alhamdulillah Sakura selamat dan boleh hidup macam base...

Kepada seluruh keluarga Sakura , Tenkiu so much!!!!
Freind's , tenkiu kerana sentiasa bagi semangat kat Sakura...
Kepada my bOsss!!! Saya nak cuti lama sebab nak rehat...

Alhamdulillah Sakura da pulih sikit.....


10 comments:

umihaikal said...

weh..ko ni..dah bahaya pun nk sorok2 ea..ade lagi ke yg tiggal..takut lak aku..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

alhamdulillah semua nyer ok...
jgn lupa makan ubat k dik.....

minta maaf sangat2 tak dapat pi melawat kamoo di melaka

=(

nURmALa mAZLan said...

sakura..naper ni??
skang dah 100% ok ker??
aduh!!! x mo sorok lagi tau..
perkara serius ni
pape pon get well soon
jgn skip mkn ubat
dgr cakap doctor

Cik AniS GalaXy said...

moga akk cpt sembuh sepenuhnya
jgn lupa mkn ubat
ingt pesan doktoe..take care kak

[[ Sakura ]] said...

umihaikal..

takut dow..
3tahun aku simpan..
tapi da buang da..
alhamdulillah..

[[ Sakura ]] said...

yanie putrajaya

alhamdulillah sihat sikit da.
x pe kak...mala ok jerk..
lagi pon ri tu da jumpa kan..!!!

ok ok sya akan makan ubat!

[[ Sakura ]] said...

nurmala mazlan..

hehehehe ok x sorok lagi da..
60% ok da....

tenkiu

[[ Sakura ]] said...

anis galaxy...

ok ok akak makan ubat n ikut arahan doktor..
tenkiu coz ambil berat!

||| PöJìé PööH ||| said...

alhmdulillah u r getting fine!!
Pojie pun cukup la sekali jer masuk hospital n operate..
xmo lagi dah..

Wahidah said...

get well soon sakura