Sunday, October 5, 2008

** Kisah Sakura dan Hari Raya **

Salam Monday tu uol's..Monday? Argh buhsan!!!! Ye ar cuti da seminggu so malas nak gi keje..Tapi ari ni Sakura nak updated blog!! Maklumlah seminggu tak sentuh blog ni..Raya Sakan kata nye!!!!

1 Syawal..

1 Syawal sudah semestinya Sakura melawat pusara arwah ayah .... Ayah pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya. Ayah tetap dihati..

Sesi salam memohon maaf..E2 da kewajipan..TAPI Sakura hanya mohon maaf pada emak sahaja..Erm ada la sebab nye!!!!

Picture nie anak buah kesayangan aku ..Alyaa , Haikal dan Alysaa..1stday raya melaram sakan mereka...Amacam chumel x? hehehe tgk la Acu nye!!!...

2 Syawal..

Hari Raya ke2 adalah turn Sakura berkunjung ke rumah rakan2..Maklumla time raya la nak kunjung mengunjung sambil melaram baju raya..Wah melaram sudah semestinya..



Erm sempat posing kat pondok @ ruangan mengumpat kat umah Cik Mah and family nie...Hehehehe

Erm ni plak posing di rumah Fariq@ Che Na..!!!! Kali ni raya cam x best jerk coz x cukup member..!! Maklumla da yang da tunang , ada yang still bz ngan saudara bertandang kerumah mereka , ada yang ...macam2 la...Sakura tetap jalan raya..Muahahahaha



Ni plak Sakura ngan member baek Sakura ..Mohammad namanye..Seorang polis yang ske melanggar undang2 polis Malaysia...Salah satunye " ske mengulau time keje"....Huhuhu Ampun ya pak polisi.....

Ha hensem x mamat sebelah ku ini..Ini la Hatta Dolmat...Em sonok gak jumpa dier coz susah nak jumpa orang glomour cam dier nie..Hatta Dolmat nie merupakan abang sedara kepada adik angkat aku Nadia dan juga member baik kepada Che Na ( che Na member baik aku gak)...

Ha sedondon x Sakura ngan Hatta nie?hehehe ... Mereka nie adalah kawan baek aku....Cik Athelea , Cik Mah n Che Na...Tumpang posing di rumah Hatta..


3 Syawal ..

Time 2 bertandang ke rumah Kak Roy...Lama tak jumpa kak Roy ni..Bukan tak nak jumpa but dier nie da dok Key Ell ...Sambung study la katakan..So kesempatan Syawal ni la Sakura and Iena gi jumpa dier...


Kebetulan semua gadis jelita nie berbaju warna " purple..."Hehehehehe

4 Syawal..

Hari nie Sakura keluar rumah bertandang ke rumah Cik Iena..Sakura gi umah Iena ngan seorang lagi member.....

Pastu kitaorang ber3 bertandang ke rumah Encik Lan..Member time kolej dulu..Lama tak jumpa dier , sekali jumpa banyaknyer story mory dari dier...Muahahhahaha


Erm x tahu da nak kemana? Nak gi raya umah member , ader member yang still busy..Memula da masuk parking Mahkota Parade.. Kereta banyak so aku pun keluar dari Mahkota Parade terus gi Jaya Jusco..Lepak kat Secret Recipe ..


Tq Chinese boy , coz sudi ambilkan picture nie....

Tengah makan and syok berburak , Sakura dapat mesej dari Nadia ( adik angkatku) nak datang beraya di rumah aku malam nie bersama Hatta and cuzen..So aku pon shoping la ape yang patut untuk masak malam nie..Menu dari Sakura " Spagetti"..Tq fwends coz mencadangkan menu yang ringkas tu...

Selain Hatta , Nadia and cuzen bertandang ke rumah aku , member sekolah rendah aku pon beraya pada malam yang sama ke Sakura....Tq fwends coz sudi beraya ke teratak ku....


<<>>

5 Syawal...

Erm next plan?Beraya ke rumah Suhaida...Suhaida yang bakal jadi mama 4 da next year..Tahniah!!!! Semoga hubungan persahabatan kita kekal walapun Suhaida bakal menjadi mama .... Semoga semuanya selamat..!!!


6 Syawal...

Hari ni x der beraya da coz da start keje.......Bagi aku sudah keje bukan bererti berhenti untuk beraya OK...Hari Rayakan sebulan so nantikan kemunculan Entri Sakura beraya yang seterusnya ......

Persahabatan ibarat satu janji yang dibuat dalam hati.. tak dapat ditulis.. tak dapat dibaca.. tapi tak akan terpisah dengan jarak dan tak akan berubah dengan masa. Sedetik di mata.. selamanya di jiwa





8 comments:

DaK haNIe said...

wahhh..meriahnyer rayer!!
ihiksss

Nurmala said...

best yek beraya kalau org ada kg..huhu~~sedih ni x de kg

[[ Sakura ]] said...

ala nurmala, x mo sedeih....dtg melaka txt sakura...leh jenguk kg sakura...heheheh

[[ Sakura ]] said...

dak hanie...


raye sebulan occay..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hamboi2....sekaler tudung dengan baju hatta dolmat....cakpong...cakpong...hehehe

[[ Sakura ]] said...

yanie putrajaya..

cak pong cak pong..sedondon la saya ngan encik hatta..heheheh

kabussenja said...

meriah tul...

[[ Sakura ]] said...

kabus senja...


hehehehe setahun sekali raye!!!